Let op, geld lenen kost geld Let op, geld lenen kost geld
Zomer afbeelding.jpg

Tips & Tricks

Met de leaseauto op vakantie

15 juli 2022 door Geraldine Knoop

Mag u met de leaseauto op vakantie?

De zomervakantie is aangebroken. Veel leaserijders vragen zich af, of zij met hun leaseauto op vakantie mogen. Dat mag altijd, maar uw leasevorm kan het makkelijk of moeilijk maken. Wij informeren u graag nader.

Operational lease
We beginnen met de gecompliceerde situatie: u rijdt via operational lease. In ieder operational leasecontract is een hoeveelheid kilometers opgenomen die u per jaar mag rijden. De extra kilometers van uw vakantiereis -die flink kunnen oplopen- moet u ergens in het jaar dan minder rijden, en dat is niet voor iedereen mogelijk. Lukt dat niet, dan betaalt u een opslag over het teveel aan kilometers of de looptijd van uw contract wordt ingekort.

Dan is er nog een administratieve bijkomstigheid. Uw leasemaatschappij moet toestemming geven om met de auto naar het buitenland te gaan. Binnen de Europese Unie regelt u dat met een buitenlandverklaring via de Alliance Internationale de Tourisme. Reist u buiten de EU, dan moet u deze verklaring mede laten ondertekend door het consulaat of de ambassade van het land van bestemming.

Financial lease
Een stuk eenvoudiger is het om met uw leaseauto op vakantie te gaan, wanneer u een financial leasecontract heeft. Bij financial lease hoeft u geen verantwoording af te leggen over het gebruik van de auto. Om te beginnen is toestemming vragen om de grens over te gaan, dus niet nodig.

Omdat in uw financial leasecontract geen sprake is van een vastgelegd aantal kilometers, mag u onbeperkt rijden zonder extra kosten of invloed op de looptijd. Houd u wel rekening met de fiscale bijtelling. U dient deze te betalen wanneer u uw leaseauto meer dan 500 kilometer per jaar voor privégebruik inzet.

Meer weten? 
Wilt u meer weten over een vakantie met uw leaseauto? Ons team duikt graag in uw specifieke situatie: bel 030 – 68 68 750.

Deel dit artikel

bmw

Tips & Tricks

Uw auto inruilen? DTC Lease geeft waardevolle tips.

2 februari 2021

Lees meer
bmw

Tips & Tricks

Wilt u van uw te dure creditcard af?

16 december 2021

Lees meer