Let op, geld lenen kost geld Let op, geld lenen kost geld
tOxadKcFIR2cPBu3ZbyowNTC4kZ75DiXFmVWfEPu.jpg

Leaseauto

Zakenauto van het Jaar 2021

3 februari 2021 door Geraldine Knoop

De jaarlijkse verkiezing van de Zakenauto van het Jaar heeft voor 2021 geleid tot een unicum. Voor de allereerste keer is de prestigieuze vakprijs gewonnen door een elektrische auto.

Tesla Model 3

Tijdens de online Driving Business Awards en na een vernieuwde score- en beoordelingsprocedure wees Automobiel Management, dat deze verkiezing al sinds 1987 organiseert, de Tesla Model 3 als winnaar aan.

De eerste elektrische winnaar dus, en gezien de alsmaar groeiende populariteit van elektrische auto’s is dat niet verwonderlijk. De Tesla Model 3 is een hype geweest onder leaserijders in ons land en het model werd zelfs marktleider van de elektrische auto’s in Nederland. Kritiek op (aanvankelijk) de productiecapaciteit van de fabrikant en (uiteindelijk) de leveringsprocedure heeft de Tesla Model 3 niet kunnen deren.

Memorabele bekroning

De Tesla Model 3 werd door de jury ‘het visitekaartje van de transitie’ genoemd. Daarmee wordt uiteraard de stap bedoeld die de zakenwereld maakt naar elektrisch rijden: ondernemers kiezen steeds vaker voor een auto zonder verbrandingsmotor. De Model 3 overtuigt met zijn ruime actieradius tot 500 kilometer, comfortabele rijgedrag, hoge veiligheidsniveau en innovatieve gadgets. Daarnaast is de compacte sedan een stuk betaalbaarder dan de Model S en overlegt de auto ook goede cijfers in de kosten.

Van nieuwkomer naar winnaar

Met de titel van Zakenauto van het Jaar wist de Tesla Model 3 een belofte waar te maken. Voor 2020 werd het model namelijk al verkozen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar. Daarvan heeft Automobiel Management er nu natuurlijk ook een gekozen. Het meest veelbelovende nieuwe model voor dit jaar is de Volkswagen Golf 8.

Wilt u zelf in een Tesla Model 3 gaan rijden?

Deel dit artikel

bmw

Populair

Subsidie voor uw elektrische auto: wees er snel bij

6 januari 2022

Lees meer
bmw

Tips & Tricks

Occasion kopen? Lees onze tips voor de beste deal!

3 maart 2021

Lees meer